„Сигма“ са партнерима из Египта оснива заједничку компанију

Компанија „Сигма“ из Црвенке потписала је данас два меморандума о разумевању са компанијама „Technical Chemical Laboratories“ и „Rampex“ из Каира са којима ће у Египту основати заједничко предузеће за производњу еколошких дезинфекционих средстава.  
„Сигма“ ће из Србије извозити њену технологију а заједничким улагањем (joint venture) са две египатске компаније, које запошљавају 14.000 људи у тамошњој хемијској индустрији, српски производи за дезинфекцију биће присутни на тржишту целог афричког континента.  
„Договор је да Сигма да опрему и технологију, а две повезане египатске фирме логистику у производњи и дистрибуцију дезинфекционих средстава на територији Египта. Такође, египатска компанија би пласирала готове производе, као и технологију осталим афричким земљама“, каже Драган Стевановић, секретар Удружење за хемијску, гумарску и индустрију неметала ПКС.
Меморандуме о разумевању потписали су Драган Капичић, власник и директор „Сигма Црвенка“ и др Хода Галал Јаса, (Hoda Galal Yassa), председница и извршна диреторка HYassa Group, у чијем се власништву налазе обе египатске компаније. У питању је вишемилионска заједничка инвестиција, а финализација уговора две стране планирана је на јесен ове године. Иначе, домаћа компанија „Сигма“ је власник технологије „Хлороген“, поседује C знак за опрему, и једини у земљи имају ЕУ сертификат да је њихово средство учинковито на вирус Sars-CoV-2, изазивача Covid-19.

 Фото: Драган Стевановић

You might be interested in