Rebić i Ditman potpisali Zajedničku izjavu o procedurama za zamenu vozačkih dozvola

SlikaVest: Beogrd, 20. februara – Direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman potpisali su danas u Beogradu Zajedničku izjavu o namerama između Nemačke i Srbije o procedurama za zamenu vozačkih dozvola, koja je od posebnog značaja za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Nemačkoj.

Po potpisivanju izjave, direktor Rebić je istakao da će na osnovu ove izjave državljanima Srbije biti omogćeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke, bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj.

Poptisivanje izjave, kako je rekao, predstavlja još jednu u nizu uspešnih aktivnosti, koje se sprovode između Nemačke i Srbije.

„MUP i u prethodnom periodu ostvarilo je plodnosnu saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke“, rekao je Rebić podsetivši da Savezna Republika Nemačka u ogromnoj meri pruža podršku reformskim aktivnostim u okviru MUP-a kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ambasador Ditman je istakao da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dve zemlje, koji borave u Nemačkoj i Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja ispita zameniti vozačke dozvole.

Ditman je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol produktivne saradnje dve zemlje.

You might be interested in