Šest stanova u Beogradu i 50 automobila glavne premije nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

SlikaVest: Beograd, 20. februara – Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Pravila nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i nagradni fond, u kojem se među glavnim premijama nalazi šest stanova u Beogradu i 50 automobila Fiat 500l, pet putovanja u Pariz za dve osobe i karte za Rolan Garos, tri putovanja u Njujork i 10 letovanja u Grčkoj za dve osobe.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, četiri stana u Beogradu nalaze se na lokaciji Braće Jerković, jedan stan na lokaciji Stepa Stepanović i jedan stan u izgradnji u Beogradu na vodi.

Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 135.344.181, 46 dinara sa uračunatim PDV-om. Nagradni fond sastoji se od dva dela koji je obezbeđen iz budžeta Republike Srbije i dela koji je prikupio NALED preko privrede koja je podržala kampanju.

Iz budžeta Srbije je obezbeđeno ukupno 114.681.921,82 dinara, a NALED je od svojih članica obezbedio 20.662.259,64 dinara odakle su obezbeđene sve ostale nagrade.

Propozicijama je predviđeno javno izvlačenje dobitnika glavnih nagrada u živom programu Radio-televizije Srbije – 11, 18, 25. i 31. marta 2017.

U nagradnom fondu nalaze se i putovanja na Zlatibor i Staru planinu, polise životnog i kasko osiguranja, bela tehnika, lap-top računari, televizori, mobilni telefoni, tableti, vaučeri za kupovinu u trgovinskim objektima.

Spisak dobitnika ovih nagrada biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ u roku od tri dana od dana svakog izvlačenja, na internet stranici nagradne igre www.uzmiracun.rs, kao i internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i RTS-a.

Uporedo sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“ startovalo je i takmičenje opština i gradova u prikupljanju fiskalnih računa i slipova.

Dvanest najaktivnijih lokalnih zajednica dobiće wi-fi zone sa besplatnim internetom u centru grada, a pet prvoplasiranih će ravnomerno podeliti fon za lokalna ulaganja od 100.000 evra, ova sredstva su namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića, parkova, o čemu će odlučivati sami građani.

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatra se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.

Na ovaj način eleminišu se razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

You might be interested in