U subotu Peti sajam obrazovanja

SlikaVest: Beograd, 21. februara – Peti Sajam obrazovanja, na kojem će budućim srednjoškolcima biti predstavljene srednje stručne škole i gimnazije, biće održan u subotu, 25. februara, od 10 do 14 sati, u Osnovnoj školi “Filip Kljajić Fića” na Banovom brdu.

Sajam je namenjen osnovcima završnih razreda i predstavlja priliku da se roditelji i đaci detaljnije upoznaju sa načinom rada i programima gimnazija i srednjih stručnih škola kao što su: Pravno-poslovna, Farmaceutsko-fizioterapeutska, Tehnička škola Drvo-art, Tehnička škola za dizajn kože, Artimedia, Zubno-tehnička i druge.

Škole će se predstaviti kroz eksperimente, filmove, prezentaciju dostignuća svojih učenika, revije.

Kroz neposredan kontakt sa predstavnicima škola-izlagača učenici i roditelji mogu da se upoznaju sa obrazovnim profilima i smerovima koje srednje škole nude i tako lakše pronađu pravo zanimanje i smer budućeg školovanja.

„Ovako organizovan Sajam obrazovanja, gde na jednom mestu mogu da se dobiju tačne i precizne informacije od strane predstavnika srednjih škola je veoma značajan sa pozicije učenika i roditelja”, izjavila je direktorka OŠ “Filip Kljajić Fića Mirjana Boban.

Ona je naglasila da to dokazuje i činjenica da je u poslednjih par godina porastao procenat učenika koji se upisuju u prvom upisnom krugu, jer učenici i roditelji objektivnije i racionalnije procenjuju želje i mogućnosti upisa.

“Interesovanje za Sajam je veliko, a mi se trudimo da dovedemo što veći broj srednjih škola“, rekla je Boban.