Српски органски произвођачи на сајму BIOFACH 2022 у Нирнбергу

Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС) у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO) и Националном асоцијацијом Serbia Organica организују наступ српских привредника, у оквиру националног штанда Србије на специјализованом међународном сајму органске хране „BIOFACH“ 2022. Сајам ће се одржати од 26. до 29. јула 2022. у Нирнбергу у Немачкој.  
“На овогодишњем сајму „BIOFACH“ 2022, у оквиру националног павиљона Србије, по четврти пут, под препознатиљивим слоганом „WE SPEAK ORGANIC“, наши органски произвођачи ће се  представити широким асортиманом производа од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрзнутог воћа, поврћа, сушених печурака до производа од житарица, органских тестенина, џемова и воћних намаза од органског воћа“, каже Бојана Лаловић из Службе за организацију сајмова ПКС. Свој производни програм представиће ECOAGRI SERBIA, Бела Црква, DRENOVAC, из Ариља,MENEX, из Крушевца, МASTER FOOD, из Ужица, ITN GROUP и компанија NISHA  из Београда, ES KOMERC, из Пријепоља, AGRO-BIS, из Блаца и FRUTORGA, из Прокупља.    
„BIOFACH“ представља највећи светски сајам у области органске производње. Окупља више од 3.000 излагача и обиђе га преко 50.000 посетилаца из више од 130 земаља. Сајам се одржава под покровитељством Међународне федерације покрета органске пољопривреде (IFOAM), чији је члан и Привредна комора Србије. Поред међународне изложбе органског сектора, то је место трговине и пословања, али и место на којем се креирају политике и трендови у сектору.  У Србији се органском производњом бави више од 7000 произвођача, а у последњих десет година извоз је порастао више од петнаест пута. У односу на 2020. годину, извоз у 2021. години је порастао за 53 одсто и износио је 57,4 милиона евра.

You might be interested in