Vojvođanska banka i Udruženje SEE ICT potpisali su Ugovor o saradnji, u okviru kojegje Banka obezbedila sredstva za opremanje dva najveća Startit centra ovog udruženja– u Beogradu i Novom Sadu. Ovo je početak zajedničkog rada na edukaciji, povezivanju i osposobljavanju IT profesionalaca i preduzetnika.

Kroz Startit programe otvoreno je 40 IT kompanija koje su tokom proteklih godina prikupile milione evra investicija i zaposlile na desetine ljudi. Održanoje više od 200 obuka, konferencija i okupljanja, kroz koje je prošlo 20.000 ljudi. Opremanjem i promocijom ključnih Startit centara, biće stvoreni uslovi za edukaciju, prekvalifikaciju, otvaranje novih startapa i zapošljavanje još IT stručnjaka u našoj zemlji.

„U ovom trenutku na tržištu rada u Srbiji postoji potražnja za više od 30.000 kvalifikovanih IT profesionalaca. Domaće startap kompanije obezbeđuju na desetine miliona evra investicija svake godine. Ovo su zaista neverovatni podaci i nedvosmisleno pokazuju da je domaće IT preduzetništvo najveća snaga naše privrede. Zahvaljujući ovoj saradnji, podržaćemokoncept za koji smatramo da može da dovede do ekonomsko-društvenog pomaka zemlje“, istakao je Ksenofon Damaskos, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

“SEE ICT/Startit posvećen je stvaranju i izgradnji srpskoginovacionog ekosistema. U svetu u kome digitalizacija preoblikuje ekonomiju i dodiruje skoro svako poslovanje i industriju koju možemo da zamislimo, neophodno je direktno povezivanje sa inovatorima i talentovanim ljudima iz oblasti tehnologije sa kojima moramo da kreiramo proizvode i usluge za novu, digitalnu realnost. Neizmerno smo zahvalni Vojvođanskoj banci na podršci, koja nam je omogućila da unapredimo naše napore na izgradnji lokalne inovacione zajednice, a kojudanas opslužujemo sa sedam centara u Srbiji”, izjavio je Vukašin Stojkov, suosnivač SEE ICT/Startit.

Related Post