Чадеж: Београд центар светског бизниса, тражимо решења за будућност

Београд је данас центар светског бизниса у коме су се окупили представници великих пословних система Западног Балкана и топ менаџери најпознатијих светских компанија. Овде смо да заједно тражимо иновативна и креативна решења за будућност која је веома неизвесна и непредвидива,  поручио је данас Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије на отварању првог Interconnect Business Executive Summit-a.
 
Скуп у Београду окупио је представнике мултинационалних компанија чији укупни годишњи обрт премашује 50 милијарди евра и скоро 200 компанија са Западног Балкана које извозе на 124 тржишта света. Током два дана трајања самита, разговараће се о глобалним изазовима за пословање, дигитализацији и укључивању наших фирми у светске ланце добављача. 
„ Овај догађај није догађај само о куповини и продаји, већ и како да будемо креативни у проналажењу одговора на глобалне изазове, да повежемо компаније и научимо нешто ново“, рекао је Чадеж. Према његовим речима време је такво да не знамо шта можемо очекивати од глобалне кризе што захтева нови приступ. „Ви који сте овде стварате иновације и пишете будућност у разним делатностима. Циљ је да чујемо велике људе и да заједно пронађемо решења за изазове који су пред нама“, наглашава Чадеж.
На самиту учествују менаџери компанија Thyssenkrupp Automotive, INEOS, L’Oréal, Zentis, OSCE, Celonis и многи други.  Један од организатора скупа, директор Mercuri Urval Матијас Лоидолд оцењује да су Србија и регион Западног Балкана одлична места за инвестиције, а посебно за ниршоринг.Фердинанд  Виланд, задужен за сектор набавке у  компанији  Thyssenkrupp Automotive рекао је да је Западни Балкан регион са великим могућностима  за компаније из аутомобилске индустрије које овде могу да пребаце део производње са далеких дестинација. „ У Interconnect-у видимо велику шансу за повезивање са компанијама из овог региона“, поручује Виланд.Yasar Hanli, директор за дигитализацију у компанији L’Oreal истиче да у области дигитализације пословања постоје велике могућности за размену знања и искустава, а да је овај самит право место за то.Током два дана учесници Interconnect Executive Summit-a имаће прилику да се пословно повежу са партнерима путем Б2Б платформе, као и да учествују на радионицама, чују мишљења и савете експерата у области дигиталне трансформације и управљања ланцима снабдевања.Самит организују Привредна комора Србије, Коморски инвестициони форум Западног Балкана (КИФ ЗБ6)  и компанија Convenstenics. На скупу учествују компаније различитих сектора почев од информационих технологија, аутомобилске, металске и електро до прехрамбене индустрије.
Фото: Драган Кујунџић

You might be interested in