Директор огранка „РЖД Интернешнл“ у Србији Мансурбек Султанов награђен је државном наградом Руске Федерације

Директор огранка „РЖД Интернешнл“ у Србији, Мансурбек Султанов, на основу указа Председника Руске Федерације, награђен је Орденом Пријатељства за високи допринос учвршћивању сарадње између Русије и Србије у области саобраћаја.

Данас је у Београду награду уручио Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан – Харченко, у свечаној атмосфери и у присуству првог заменика генералног директора „РЖД“ ОАД Сергеја Павлова и других високих званица.

Сергеј Стољаров, генерални директор „РЖД Интернешнл“ д.о.о.:

„Мансурбек Бахтијарович је, стојећи на зачецима рада компаније у Републици Србији, дао значајан лични допринос успешној реализацији великих пројеката на реконструкцији и изградњи железничке инфраструктуре које спроводи „РЖД Интернешнл“ у овој земљи. Висока награда која је добијена данас јесте заслужено признање његових личних напора, као и ефикасног и координисаног рада целокупног мултинационалног колектива компаније. Ми се с правом поносимо и честитамо му овај догађај.“

Информативно:

Мансурбек Бахтијарович Султанов стекао је високо образовање у Ташкентском државном економском универзитету, а такође је завршио и Ургенчски државни универзитет. Учествовао је у реализацији великих грађевинских пројеката у Узбекистану, Индији, УАЕ и Либији. 2011. године узео је активно учешће у организовању евакуације држављана неколико држава из зоне војног конфликта у Либији.

Од 2013. године руководи пословањем огранка „РЖД Интернешнл“ Д.о.о. у Републици Србији, где је под његовим руководством било изграђено и модернизовано преко 250 км железничке пруге у држави, укључујући линију високе брзине Стара Пазова – Нови Сад. Тренутно компанија ради на стварању Јединственог диспечерског центра за управљање саобраћајем возова у Србији.

You might be interested in