Едукацијом до лидерства у предузетништву

Квалитетна едукација младих менаџера и предузетника кључна је за успешну реализацију пословних идеја, развој и јачање бизниса, истакнуто је данас на отварању 6. Лидер програма који организује Канадско-српско пословно удружење уз подршку Привредне коморе Србије (ПКС) и Амбасаде Канаде у Београду. У двонедељном програму учествује 45 полазника, углавном младих предузетника из различитих области – информационих технологија, прехрамбене индустрије, маркетинга, економије, дизајна, рударства и геологије и других.

Привредна комора Србије игра важну улогу у развоју предузетништва кроз подршку унапређењу пословне климе, бољем приступу изворима финансирања, развоју и дигитализацији услуга, подршку стартаповима, умрежавање малих и великих система, промоцију и различите видове едукације, изјавила је Мирјана Ковачевић, директорка Пословне академије Привредне коморе Србије на отварању Лидер програма који се шести пут организује у Београду. 

Истиче да ПКС у просеку годишње организује преко 300 бесплатних обука које је похађало скоро 15 000 полазника као и да едукација увек пружа нове могућности за развој нових пословних идеја. “ Посебна је привилегија када нам се пружи могућност да повезујемо пословне људе из Србије и Канаде, што нам омогућава Лидер програм и сарадња са асоцијацијом CANSEE”, рекла је Ковачевић и додала да двонедељни програм обуке треба полазницима да пружи могућност да се повежу, развију партнерства и нове пословне идеје.

“Лидер програм постоји од 1991. године, а у Србији се реализује у последњих 6 година. Јако нам је драго да је од почетка реализације програма број учесника порастао са 25 на 45 студената”, рекао је амбасадор Канаде у Србији Џајлз Норман. Циљ овог програма, по речима амбасадора је да пословни људи размене и развију лидерске вештине и искуства.

Мирјана Дончић Беатон директорка канадско- српског пословног удружења CANSEE истакла је да едукација омогућава напредак и да представља вид лидерства. “Ове године је конкуренција за програм била велика- од 70 пријављених кандидата 45 ће имати могућност да, без надокнаде похађа овај двонедељни “мини МБА програм” где ће бити обједињено све што је важно за развој бизниса, са правим примерима из праксе”, рекла је Беатон и додала да ће полазници имати могућност индивидуалних консултација са менторима програма, као и да ће на крају двонедељног програма представљати своје пословне идеје.

Лидер Пројекат се организује у сарадњи са Ivy пословном школом, Универзитета Западног Онтарија (Канада).

You might be interested in