„Вучија ракија“ међу „Чуваркућама“

Међу скоро 900 „Чуваркућа“ домаћих производа истакнутог квалитета ускоро ће се наћи и „Вучије ракије“ – виљамовка, кајсија, дуња и шљивовица суботичке компаније Симекс оригинал (Simex Original). Савет за доделу колективног жига „Чувракућа“ у оквиру пројекта Привредне коморе Србије (ПКС) доделио је право на знак за осам производа ове компаније.  
„Могућност да воћне ракије буду ‘Чуваркуће’ јасна је потврда да се и ова врста наше производње карактерише изузетним квалитетом који је препознат на домаћем и иностраном тржишту. То поткрепљују испуњени сви неопходни критеријуми почев од квалитета и домаћег порекла до захтевних стандарда заштите животне средине. Домаћи ресурси чине око 80 процената производње ‘Вучије ракије’, што их је позиционирало да буду носиоци жига“, објашњава Ненад Будимовић из ПКС.  
„Жиг ‘Чуваркућа’ за компанију Симекс оригинал и бренд ‘Вучија ракија’ представља престиж и још једну потврду квалитета, али исто тако и велики изазов нашим технолозима – мајсторима у производњи природних воћних ракија, да стално преиспитују и унапређују свој рад. Ово признање нам омогућава већу видљивост на полицама у малопродајним објектима, али и већу одговорност за нашу компанију и бренд да стално радимо на унапређењу квалитета производа и оправдамо поверење купаца“, истиче Виолета Радошевић, директорка маркетинга.„Вучија ракија“ се пече по традиционалној рецептури у малим казанима до 200 литара без додатних адитива и шећера дестилацијом комине, смесе зрелих, здравих воћних плодова који су прошли кроз процес ферментације. Чува се и сазрева у судовима од прохрома, одакле иде на пуњење и паковање. Здравствена исправност производа потврђена је применом интегрисаног система управљања квалитетом ISO 9001 и безбедношћу хране у складу са стандардом IFS Food. Компанија Симекс оригинал која је на тржишту дуже од три деценије своје проиводе извози у регион, на тржиште ЕУ и Кине.Пројекат „Стварано у Србији“ приближава се другој години, највише је „Чуваркућа“ у прехрамбеном сектору, али се истичу и друге индустрије од текстилне до грађевинарства, што је потврда да Србија у свим областима има веома квалитетне и конкурентне  производе. 

You might be interested in