Vučić Belučijevoj: Hvala što ste svojim radom učinili mnogo na promociji srpske kulture

SlikaVest: Beograd, 24. februara – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa italijanskom glumicom Monikom Beluči, koja boravi u Beogradu kao gost Međunarodnog filmskog festivala – FEST 2017. i zahvalio joj što je svojim radom učinila mnogo na promociji Srbije i srpske kulture kroz filmsku umetnost i projekte koje je sa Kusturicom uradila u regionu.

„Za mene je veoma važan rad sa rediteljima iz drugih zemalja i upoznavanje drugih kultura, u ovom filmu, čak, glumim na srpskom jeziku i to je neverovatno iskustvo koje sam stekla u Vašoj zemlji“, naglasila je Belučijeva.

Susretu su prisustvovali reditelj Emir Kusturica i ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco.

Emir Kusturica je zahvalio premijeru Vučiću na ličnoj podršci koju je pružio filmu „Na mlečnom putu“.

Vučić je istakao važnost promocije Srbije kroz filmsku industriju i naglasio da će Vlada i ubuduće raditi na podsticajima za filmske projekte, kako bi što više kako stranih, tako i domaćih filmova, imalo dobre uslove za snimanje i postprodukciju u Srbiji.

Tokom susreta, italijanski ambasador Đuzepe Manco je uručio režiseru Emiru Kusturici odlikovanje „Nosilac ordena Italijanske zvezde“, koje dodeljuje predsednik Italije.

U obrazloženju za dodelu ordena se navodi da je Kusturica povezan sa italijanskom kulturom i italijanski film smatra svojim uzorom.

“Ulicama i mestima u Drvengradu dao je imena velikana naše kinematografije, pre svega Felinija, dok italijanski filmovi uvek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala Kustendorf“, piše u obrazloženju.

Film „Na mlečnom putu“, u režiji Emira Kusturice, u kojoj Monika Beluči igra glavnu ulogu, otvoriće večeras ovogodišnji FEST.

You might be interested in