Evropska komisija nagrađuje najbolju ideju u oblasti preduzetništva

SlikaVest: Beograd, 27. februara – Evropska komisija i ove godine nagrađuje najbolje, najoriginalnije i najkreativnije projekte, inicijative ili programe na polju razvoja preduzetništva kroz „Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva“, saopštili su danas iz Ministarstva privrede.

Pomenuto takmičenje je pokrenutno na inicijativu Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

Evropsko priznanje pobednicima donosi vidljivost i promociju širom Evrope, ali i kao pozitivan primer inspiriše druge da pokrenu posao.

Ministarstvo privrede je prošle godine za ovo takmičenje predložilo dva predstavnika koja su ušla u najuži izbor, projekat nevladine organizacije SEE ICT „Znam da možemo“ i inicijativu grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“.

Projekat Grada Novog Sda pobedio je u kategoriji „Podrška razvoju zelenih tržišta i efikasnosti resursa“.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti Ministarstvu privede do 10. juna 2017. godine, nakon čega će Ministarstvo, u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, izabrati nacionalne pobednike koji će predstavljati našu zemlju na finalnom evropskom takmičenju.