Југослав Тинтор поново изабран за председника Адвокатске коморе Београда

Југослав Тинтор поново је изабран за председника Адвокатске коморе Београда, док је за потпредседника изабран др Вељко Делибашић.  На изборима који су одржани у Центру Сава гласало је 978 адвоката, што је највећа излазност у историји Коморе. Тинтор је освојио убедљивих 760 гласова, док су противкандидати Зора Добричанин Икодиновић и Мирољуб Павловић освојили 151, односно, 49 гласова, уз 14 неважећих гласачких листића.

Изабрано је такође и 13 чланова Управног одбора, чланови Надзорног одбора, дисциплински тужилац и његови заменици, председник Дисциплинског суда и дисцпилинске судије.

„После године у којој смо пуно тога урадили и о постигнутом редовно информисали наше колеге, чланове АКБ, изузетно сам задовољан што сам оправдао њихово поверење које су ми указали на претходним изборима, одржаним пре само годину дана. Победа на овим изборима је показатељ да се цени само рад, транспарентност у раду и одговорност за постигнуте резултат“,  рекао је Југослав Тинтор, председник Адвокатске коморе Београда.

Нови чланови Управног одбора су Ђорђе Мара, Мирослав Васић, Драгослав Љубичановић, Владимир Пријовић, Тања Станишић, Саша Иванишевић, Владан Јевтић, Маја Атанасковић, Небојша Станковић, Ненад Ранковић, Миодраг Рашић, Павле Литричин и Ненад Васић.

You might be interested in