Чадеж и Готхард: Србија може да постане центар иновативног здравства

Србија има добру прилику да постане центар иновативног здравства у овом делу Европе, да има потпуно дигитализоване услуге које омогућавају контакт са лекаром на клик. У томе имамо подршку једне од највећих светских компанија у овој области “CompuGroup Medical”.
   
Ово је резултат разговора председника ПКС Марка Чадежа и Франка Готхарда, оснивача компаније “CompuGroup Medical” који се налази у посети Србије на позив председника ПКС. Иначе, Чадеж и Готхард састали су се и пре неколико месеци када је договорена посета Србији. Чадеж и Готхард о дигитализацији здравства у Србији и начину унапређења квалитета услуга софтверском подршком у здравственим установама, разговарали су са премијерком Србије Аном Брнабић. Готхард је као компаративну предност Србије истакао квалитетан високостручни  кадар и изразио интерес за nearshoring, за инвестирање у Србији у области дигитализације здравства, као и за отварање компаније у Србији.  
Током посете Србији Франк Готхард разговарао је у Палати Србија и са представницима компанија и институција које раде на имплемнтацији дигиталних садржаја у здраству. Током ових разговора разматране су могућности сарадње са компанијом “CompuGroupMedical.
Компанија “Compu Group”, једна од водећих светских компанија у области е здравства, са седништем у немачком Кобленцу бави се пружањем софтверских решења за е-здравство који подржавају како медицинске тако и организационе послове у лекарским ординацијама, апотекама, лабораторијама и болницама. Компанија послује кроз следеће сегменте: Амбулантни информациони системи, Апотекарски информациони системи  Болнички информациони системи и Услуге повезивања у здравству.

You might be interested in