РЖД Интернешнл позива на велико путовање

СликаВест, Београд, 30. аугуст-РЖД Интернешнл“ позива на велико путовање

Руска компанија „РЖД Интернешнл“ отвара уметнички конкурс „Моје велико путовање. Од Србије до Русије“, у којем могу да учествују сви ученици у Србији узраста од 8 до 19 година.

Учесници су позвани да испричају о тренуцима путовања по Србији или Русији који су им остали у сећању, укључујући путовања железницом, или да саставе свој идеални план путовања, које би хтели да остваре у будућности. Аутори могу пусте машти на вољу и да покажу креативност, представивши жирију своје фотографије, цртеже, приче, водиче, колаже, видео-клипове, књиге, као и радове у другим форматима. Детаљне услове конкурса можете прочитати на сајту часописа „Светосавско звонце“ http://zvonce.spc.rs/.

Од 2014. године, већ шести пут, „РЖД Интернешнл“ организује за ученике Србије уметничка такмичења у оквиру хуманитарног програма, који компанија реализује. Претходних година одржани су конкурси литерарних радова, цртежа, фотографија, укрштених речи, амблема и слогана.

Победници ће традиционално бити објављени у децембру. Тада ће у Београду бити одржана церемонија додела награда. Најбољи радови ће бити награђени вредним и корисним поклонима, који ће добро доћи у даљем образовању и стваралаштву.

Велика путовања вас чекају!

 

Информативно:

„РЖД Интернешнл“ д.о.о. реализује велики хуманитарни програм у оквиру пројекта изградње и модернизације  железничке инфраструктуре Србије. Конкретно, најважнији део хуманитарног програма представља подршка образовним установама у земљи у сваком региону где се изводе радови.

Компанија је од 2014. године извела радове на реновирању школа у Панчеву, Голубинцима, Врању и Сремским Карловцима. Такође, сваке године у оквиру пројекта „Воз жеља“ организује се уметнички конкурс, у којем могу да учествују сви ученици Србије узраста од 8 до 19 година.

  1. године у 17 школа града Панчева одржана су такмичења из знања историје и културе Русије. Победници такмичења су за време летњег распуста посетили Санкт Петербург.

„РЖД Интернешнл“ такође честита школску славу Свети Сава ученицима школа које су под његовим покровитељством. Више од 2000 деце из пет школа у Србији је 2019. године добило слатка изненађења. 

You might be interested in