НЕМА ФРКЕ УЗ УНУКЕ

Креативна деца за баке и деке
Уметнички конкурс посвећен бакама и декама

Дечји културни центар Београд расписао је уметнички конкурс за децу и младе „Нема фрке уз унуке”, посвећен бакама и декама.

Не напуштајући своје домове, чувајући своје здравље и здравље својих најближих, наши најстарији суграђани због новонастале ситуације нису у могућности да проводе време са својим унуцима. Дечји културни центар Београд је због тога осмислио начин како да деца и млади покажу љубав и поштовање према својим бакама и декама користећи машту и различите уметничке медије.

„Драга децо, постоји много начина да загрлимо своје баке и деке, иако нисмо поред њих. Хајде да их грлимо својим речима, нотама, бојама и кадровима. Дечји културни центар Београд позива све вас, драга децо, драги унуци, да будете у креативној комуникацији тако што ћете учествовати на конкурсу који је инспирисан нашим рођеним бакама и декама, али и бакама и декама из комшилука, из парка… Свим нашим бакама и декама! Љубав никад није у изолацији и самоћи! Покажимо је својим стваралаштвом!” – истакао је Дра

ган Марић, директор Дечјег културног центра Београд.

Конкурс, на којем могу учествовати деца и млади узраста од 3 до 18 година у земљи и дијаспори, обухвата литерарне, ликовне и видео радове, као и такмичење у певању песама постављеним на YouTube каналу ДКЦБ. Поезију, прозу, фотографије ликовних радова, видео клипове, као и снимке отпеваних песама учесници могу послати на мејл zabakeideke@dkcb.rs и на Фејсбук групу са хештегом #kreativnadecazabakeideke.

Најбољи радови, које ће одабрати стручни жири, биће објављени на сајту ДКЦБ. Сваке недеље Дечји културни центар Београд дариваће једног креативца музичким издањима и књигама из своје продукције. Велико славље, на којем ће бити проглашени победници, уз присуство бака и дека, одржаће се у Дечјем културном центру Београд, када се за то стекну услови.

You might be interested in