Tim Srbije otputovao u Teheran na Međunarodnu olimpijadu iz informatike

Učenik niške gimnazije “Svetozar Marković” Dušan Živanović i učenici beogradske Matematičke gimnazije Filip Vesović, Vladimir Milenković i Momčilo Topalović predstavljaće Srbiju na 29. Međunarodnoj olimpijadi iz informatike za srednjoškolce koja se održava u Teheranu od 28. jula do 4. avgusta.

Na najprestižnije takmičenje iz informatike naše gimnazijalce kao vođe tima predvode Marko Savić sa Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu i programer Demjan Grubić, obojica iz Društva matematičara Srbije.

Naši najbolji informatičari otputovali su večeras na olimpijadu u Iran zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete i KPMG Beograd, koji je za sve članove tima obezbedio avionske karte, kotizacije i prateće troškove.

Ove godine je učešće registrovalo 84 zemlje i očekuje se da bude najmasovnija informatička olimpijada do sada, sa više od 320 takmičara.

Ekipa iz Srbije učestvuje na ovom svetskom takmičenju od 1989. godine, kada je održana prva informatička olimpijada (kao Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i Srbija).  Do sada je osvojila tri zlatne medalje, 31 srebrnu I 33 bronzane.

You might be interested in