Teleton „Pozovi, pomozi“ za pomoć deci sa smetnajma u razvoju i invaliditetom

UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Prvom televizijom, 16. decembra 2017. organizuje emisiju Teleton – „Pozovi, pomozi“ za pomoć deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovim porodicama.

Podršku ovom humanitranom programu pružili su UNICEF-ovi nacionalni ambasadori, Ana Ivanović i Aleksandar Đorđević, kao i košarkaški reprezentativac Srbije, Miroslav Raduljica.Tokom programa na pozive građana će se javljati Filip Krajinović, Nataša Kovačević, Dušan Borković, Danica Maksimović, Mirjana Karanović i mnogi drugi.

U interaktivnom humanitarnom programu, pored velikog broja poznatih ličnosti iz sveta sporta, muzike i glume, gledaoci će imati prilike da kroz životne priče vide sa čim se susreću deca sa smetanjama u razvoju i invaliditetom i njihove porodice.

„U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najmarginalizovanijim članovima društva. Ona se suočavaju sa diskriminacijom i imaju veće šanse da dožive nasilje, eksploataciju i zlostavljanje nego deca bez smetnji u razvoju. UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekraciju i sport. Do sada smo obezbedili sportsko-rekreativnu opremu i stručnu podršku za 14 dnevnih boravaka u Beogradu, ali se naš posao ne završava tu. Pomozite nam, pozovite i uključite se u promene koje stvaramo za decu“, apelovao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Cilj ovogodišnjeg Teletona je da u 67 opština u Srbiji bude obezbeđena oprema i rekviziti za sportsko-rekreativne aktivnosti dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, podrška za unapređenje stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o ovoj deci, kao i za realizaciju niza sportskih inkluzivnih manifestacija i redovnih zajedničkih sportsko-rekreativnih aktivnosti za decu sa i bez smetnji u razvoju i invaliditeta.

„Veliko nam je zadovoljstvo što ponovo sarađujemo sa UNICEF-om i što je Prva televizija ponovo domaćin ovako velikog i zahtevnog programa koji će okupiti najistaknutije javne ličnosti Srbije sa jednim plemenitim ciljem, da pomognemo i omogućimo bolje uslove za rast i razvoj dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.  Naša kuća ima dugu tradiciju učešća u humanitarnim akcijama i svoj uticaj ćemo nastaviti da koristimo kako bismo promovisali prave vrednosti – solidarnost, edukaciju, empatiju i prihvatanje različitosti“, izjavila je Manja Grčić, direktorka Antena Grupe za Srbiju i Crnu Goru.

Kompanije VODAVODA, Telenor i Telenor banka će svojim donacijama pružiti doprinos za bolje uslove za rast i razvoj dece u Srbiji injihovoj socijalnoj inkluziji.

Tehničku podršku za Teleton obezbedile su kompanije Algotech, Telekom Srbija, Telenor, VIP Mobile, SBB, ITH Media i Oriontelekom.

 

Pozivamo sve građaneda budu uz Prvuteleviziju u subotu, 16. decembra od 19 do 21 sati da uzmu učešće i tako utiču na ostvarenje jedinstvenog cilja – izgradnji boljeg društva i adekvatnih uslova za odrastanje za svako dete u Srbiji.

Related Post