Mali na primopredaji novih vozila za JKP “Gradska čistoća”

SlikaVest, Beograd, 15. januara – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas primopredaji novih vozila za JKP „Gradska čistoća” i tom prilikom ukazao da je to preduzeće u daleko boljem stanju nego pre četiri godine kada je u toj firmi zatečena zastarela mehanizacija, nagomilani dugovi i nezadovoljni radnici.

„Danas imamo zadovoljne radnike, novu mehanizaciju i opremu. Rezultat toga jeste da Beograd nikada nije bio čistiji, lepši i uredniji. Danas, između ostalog, prisustvujemo primopredaji 10 novih kamiona ‘smećara’ za JKP ‘Gradska ćistoća’. Reč je o ‘faun’ vozilima, najboljim na svetu za ovu namenu, i na ovaj način jasno pokazujemo da za naša preduzeća i radnike želimo samo najbolje – rekao je Mali.

On je dodao da je kupljeno i 10 samohodnih usisivača, što će olakšati čišćenje javnih površina koje su do sada održavane ručno, odnosno metlama. Tu su i četiri moderne mašine za pranje ulica, naveo je gradonačelnik, čime je napravljen veliki korak ka upotpunjavanju voznog parka ovog preduzeća.

„To je politika od koje nećemo odustati i za svega mesec ili dva očekuje nas nova primopredaja vozila za JKP ‘Gradska čistoća’. Reč je o kiperima za zimsku službu, što je još jedna investicija koja dolazi iz sopstvenih sredstava, odnosno iz ušteda koje smo napravili u ovom preduzeću. U poslednje tri i po godine, ‘Čistoća’ je kupila 96 mašina i po gradu raspodelila 35.000 kanti i kontejnera. U okviru ‘Čistoće’ rade i tri reciklažna dvorišta, ali i pored svega navedenog ima još mnogo toga da se radi u ovom sektoru“, zaključio je Mali.

Direktor JKP „Gradska čistoća” rekao je da je svaki kamion, bilo da je „smećar” ili „čistilica”, vozilo specijalne komunalne namene i kao takvo je od velike važnosti za funkcionisanje preduzeća.

„Sa 10 novih kamiona i vozilima koje uskoro očekujemo posao će našim radnicima biti umnogome olakšan. Novi ‘kamioni – čistilice’ služiće i za održavanje pešačkih zona“, istakao je Bogdanović.

You might be interested in