Српски софтвер за светске компаније

„Поносан сам на програмере компаније Vega IT. Њихова иновативност створила је јединствени производ који суштински подстиче срж сваке компаније – а то су људи“, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије приликом посете компанији Vega IT у Новом Саду. 
Привредна комора Србије подржава успешне домаће компаније које имају квалитетне производе за светско тржиште, поручио је Чадеж поводом презентације софтверског решења компаније Vega IT, „Heartcount“, које менаџменту фирми омогућује да боље разуме запослене, унапреди компанијску структуру, побољша имиџ фирме као послодавца и повећа профит. 
Heartcount софтверски алат је стратешки партнер менаџменту који доприноси  смањењу флуктуације кадра и унапређењу продуктивности, указао је Саша Поповић, директор фирме Vega IT. Према његовим речима, оригинално софтверско решење је аналитички алат и представља подршку HR тимовима и менаџменту да лако и брзо, у реалном времену, добију искрене одговоре и прате како се запослени осећају на послу.На презентацији је указано да сваки запослени седмично мејлом испуњава кратку анкету која се односи на задовољство на послу, а менаџмент захваљујући томе  може боље да разуме своје запослене и унапреди компанијску културу.Vega IT је домаћа компанија, коју су 2008. године основала два студента Факултета техничких наука у Новом Саду, а данас запошљава 600 стручњака у Новом Саду, Зрењанину, Нишу, Подгорици и Београду. Бави се развојем софтверских решења по поруџбини и успешно послује на тржишту Велике Британије, Немачке, Белгије, Холандије и Швајцарске. 

You might be interested in