Представништво ПКС у Израелу почело са радом

Представништво Привредне коморе Србије (ПКС) почело је са радом овог месеца у Израелу као седмо представништво ПКС у свету што је још један у низу корака у оснаживању присуства српске привреде на глобално важним тржиштима. 
Главни задатак Представништва ће бити да ојача везе између привредe, трговинe и науке Србије и Израела, технолошки високо развијене земље, као и да подстакне рад заједничких одбора у настојању стицања услова за споразум о слободној трговини.   
Интересовање за сарадњу две привреде се огледа у готово свим привредним гранама, са нагласком на ИКТ сектор, старт-ап консалтинг, здравство, пољопривреду и прехрамбену индустрију. Наменска индустрија, сајбер, ИКТ услуге, третман отпадних вода и туризам, такође су високо котирани за партнерство.„Подстицање израелских инвестиција, у сектору некретнина, обновљиве енергије, руковођењу водних ресурса, животне средине, инфраструктуре, транспорта, уз повећање извоза из наше земље у Израел несумњиво ће бити главни задаци Представништва“, рекао је Александар Николић, директор Представништва и донедавно директор набавке израелске Гаон групе. Представништво се налази у комплексу Маргалит старт-ап сити (JVP) у Јерусалиму.Свечано отварање Представништва, које је најављено пре годину дана на потписивању Вашингтонског споразума, планирано је за новембар у присуству председника ПКС Марка Чадежа. Ове године две земље обележавају и 30 година од успостављања дипломатских односа

You might be interested in