Позив привредницима за трећу тематску недељу “Дубаи Експо 2020” – „Урбани и рурални развој“


Привредна комора Србије (ПКС) позива привреднике да се пријаве за учешће на трећој тематској недељи Светске изложбе ”Дубаи Експо 2020” – „Урбани и рурални развој“ која ће се одржати од 1. до 5. новембра 2021. године у Дубаију. 
Крајњи рок за достављање пријава за учествовање на трећој тематској седмици је 20. септембар. Заинтересоване компаније треба да попуне упитнике на енглеском језику и доставе ПКС на мејл: gradjevinarstvo@pks.rs, а све информације и неопходна документа налазе се на https://pks.rs/dubai-expo-2020 
„Позив је намењен свим привредним субјектима из Србије који се баве грађевинарством, инвеститорима, извођачима и пројектантима грађевинских објеката, као и свим пратећим индустријама. Такође, ова тематска недеља намењена је и компанијама које се баве пружањем комуналних услуга: вода, електрична енергија, управљање отпадом, инклузивна и одржива инфраструктура…“, каже Ивана Вулетић, секретар Удружења за грађевинску индустрију ПКС.Посебна пажња током ове тематске седмице, указује Вулетић, биће посвећена развоју паметних градова и њиховој одрживости.Влада Србије обезбедила је повластице за све привреднике који желе да учествују на Светској изложби, бесплатне авио карте (чартер лет: Београд-Дубаи-Београд), бесплатне локалне трансфере (хотел-експо-простор ПКС), смештај по повлашћеним ценама у одабраним хотелима, бесплатно коришћење ПКС простора у слободној зони Dubai South…Централни догађаји који се односе на представљање наше земље биће организовани у националном павиљону Србије, површине 2.000 квадратних метара, који ће се налазити у тематској целини „мобилност“ (Mobility). Тема наступа Србије на Светској изложби је “Србија ствара идеје – Инспирисани прошлошћу, креирамо будућност”.Током трајања „Дубаи Експо 2020“, биће одржано 10 тематских недеља. У току је претходни позив привредницима за другу тематску недељу “Свемир“, од 15. до 22. октобра 2021. године. Представници компанија заинтересовани за учешће у овој тематској седмици могу да се пријава до 3. септембра на мејл Удружења за металску и електро индустрију ПКС: metalska@pks.rsСветска изложба Дубаи Експо 2020, одржава се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022. године под слоганом „Повезивање умова, стварање будућности“. 

You might be interested in