Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са представницима медијских и новинарских удружења

СликаВест,Београд,23.септембра-Председница Владе Републике Србијe Ана Брнабић одржала је радни састанак са представницима медијских и новинарских удружења, на којем се упознала са досадашњим активностима Радне групе за израду медијске стратегије и раду владине Координационе групе за сарадњу са медијима и Тима за дијалог, који чине представници медијских и новинарских удружења.

Председник Радне групе за израду медијске стратегије, Дејан Стојановић представио је најважније активности овог тела до сада. Представници медијских и новинарских удружења сложили су се да је досадашњи процес био инклузиван и у складу са планираном динамиком.У разговору о раду Координационе групе и Тима за дијалог, истакнуто је да је покренут велики број важних питања и тема.

Иако постоје теме око којих има неслагања, закључено је да је јако важно што је дијалог започет и да ће се разговори наставити.Формирање Радне групе за израду медијске стратегије и Координационог тела за сарадњу са медијима, договорени су на ранијим састанцима са представницима медијских и новинарских удружења, које је иницирала премијерка Брнабић.

Данашњем састанку присуствовали су министар културе и информисања, Владан Вукoсављевић и саветница председнице Владе за медије и копредседавајућа Координационе групе за сарадњу са медијима, Јелена Ковачевић. Поред представника медијских и новинарских удружења, састанку су присуствовали шеф Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадор Андреа Орицио, представници Делегације ЕУ у Србији, Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације Конрад Аденауер.

Related Post