33. DANI LUDAJE U KIKINDI

SlikaVest,Beograd,11.septembra-Regionalna turistička manifestacija “Dani ludaje” koja je od strane Turističke organizacije Srbije proglašena za najbolјi događaj tog tipa u 2017. godini, ove godine biće održana u Kikindi u periodu od 20. do 23. septembra, najavlјeno je na današnjoj konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije.

Na konferenciji su se prisutnima obratile Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine Grada Kikinde i Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam Grada Kikinde.

“Ova manifestacija je stara 33 godine i razvija se neprestano, iz decenije u deceniju, iz godine u godinu, dopunjava se i širi programski. Radeći na njoj i na njenoj promociji neprestano smo sticali nove prijatelje i sa njima se udružili kroz nove ideje, kako bi smo ono što imamo da ponudimo u našem gradu, a to su sadržaji koji se oslanjaju na tradiciju i kulturu naroda koji živi u Kikindi, objedinili u jedan lepi program koji traje četiri dana”, izjavila je Hrnjak.

Našu manifestaciju poseti svake godine više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, i postala je simbol manifestacionog turizma, zanimljiva za posetioce iz cele Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke i Bugarske, koji su ne samo gosti već i učesnici programa. Prošle godine je u vreme trajanja Dana ludaje zabeleženo više od 10.000 prelazaka iz Rumunije na novootvorenom graničnom prelazu Nakovo-Lunga“, izjavila je Marijana Mirkov.

“Dani ludaje” su koncipirani kao gastronomska manifestacija koja u brojnim pratećim programima ove godine ima raznovrsnu selekciju kulturnih, sportskih, takmičarskih i izložbenih događaja. Zvanična boja manifestacije je narandžasta koja simbolizuje “ludaju”, bundevu koja se vekovima uzgaja na poljima oko Kikinde.

Organizator manifestacije “Centar za podršku investicijama i JPP” Grada Kikinde obezbedio je besplatan prevoz do Kikinde i natrag svim zainteresovanim posetiocima “Dana ludaje” u vreme trajanja festivala.