Влада Републике Србије позив

Влада Републике Србије позива све компаније и друге организације које су спремне да грађанима, привреди и држави ставе на располагање употребу њихових дигиталних платформи и решења без накнаде током трајања кризе са корона вирусом, да нам се јаве и то учине што пре.

Додатно, ова тешка ситуација је прилика за све компаније и организације које развијају дигитална решења у свим областима, а пре свега образовна дигитална решења, да покажу солидарност, као и корисност и неопходност таквих решења.

Влада ће, са своје стране, све који се јаве и искажу спремност да учествују у овом заједничком подухвату јавно промовисати, како би их грађани што више користили. Све ове активности координираће Канцеларија Владе Србије за информационе технологије и електронску управу.

Влада Србије још једном апелује на све да искористимо то што је ова ситуација са корона вирусом дала додатан импулс дигиталном раду, дигиталним решењима и дигитализацији уопште. Извесно је да ће, када криза са корона вирусом заврши, ово бити још јача основа и подстицај бржем дигиталном развоју Србије у годинама које следе.

You might be interested in