Otkrivamo: Čija silueta se nalazi na novoj Reebok x Victoria Beckham kolekciji?

Viktorija Bekam je prikazala svoju novu kolekciju za sportski brend Reebok, inspirisanu jednim od najpoznatijih NBA igrača svih vremena Šakilom O’Nilom! Kolekciju britanske modne dizajnerke čine majice kratkih rukava, dukserice i čarape u crno-belim varijantama sa crvenim detaljima i autentičnim obeležjem – jedinstvenom siluetom košarkaške legende.

 Kada pomislim na Reebok, prva asocijacija su mi’90-te i košarka. Odmah potom setim se Šeka, ikone koja je obeležila čitavu jednu eru ovog sporta“,rekla je Viktorija Bekam, dodavši da je ovaj čuveni centar bio njeno nadahnuće pri kreiranju najnovije Reebok x Victoria Beckham kolekcije.

Photo by Donato Sardella/Getty Images for Reebok

Kreatorka i Šakil O’ Nil predstavili su ovu capsule kolekciju u aprilu i otkrili da je reč o komadima koji sjedinjuju nasleđe sa visokom modom, s obzirom na to da su čiste i precizne linije, karakteristične za dizajnerku, upotpunjene jednobojnom, vanvremenskom siluetom košarkaša.

Stvaranje ove kolekcije započelo je još u novembru prošle godine, posetom Reebok arhiva u Bostonu. Bekamova je tu provela nekoliko dana proučavajući modne stilove poslednje decenije prošlog veka.

Nijedan sportski brend ne govori toliko snažno o ’90-im kao Reebok, aova kolekcija je svojevrsni omaž tom dobu i prikazuje njegovo modno nasleđe. Arhiv je bio polazna tačka mog istraživanja, a ključni košarkaški motivi, logotipi i grafika tog vremena bili su moja inspiracija“, objašnjava čuvena dizajnerka.

Reebok x Victoria Beckhamkolekcija dostupna je na Reebok.com/us/reebok_victoria_beckham i VictoriaBeckham.com. Najavljeno je da će i ostatak kolekcije, na kome Bekamova trenutno radi, činiti komadi namenjeni uličnoj modi.

You might be interested in