Održan drugi Samit žena lidera na Belom dvoru

ŽENE MENJAJU SVET

Drugi Samit žena lidera pod nazivom „Žene menjaju svet“ okupio je juče na Belom dvoru više od 100 žena lidera kako iz privatnog tako i javnog sektora. Prema rečima Danijele Golić cilj ovog Samita je umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji, njihova edukacija i razvoj ličnog brendinga i liderskih veština koje svaka od žena može i treba da unapred kako bi bila još uspešnija u svom poslu.

Događaj je otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije koja je ovom prilikom istakla da su čak i istraživanja Svetskog ekonomskog foruma pokazala da su i u godini pandemije žene podnele najveći teret, ali da su bile najhrabrije da se izbore sa svim izazovima.

-Žene su u prošloj godini imale mnogo više obaveza i izazova, ali su pokazale da u sebi imaju taj urođeni instinkt da nađu rešenje za svaki izazov i da se sa lakoćom nose sa svakom teškom situacijom. Ovaj Samit je podrška liderkama i naravno liderima da nastavimo da stvaramo i radimo još bolje. Mislim da nam je krizni menadžment u krvi i to smo svi pokazali u prošloj godini izborivši se sa svim problemima i verujem da je ovo godina uspeha i godina žena – izjavila je Tatjana Matić.

Na Samitu su održana i dva panela na kome su svoje iskustvo podelile uspešne žene koje su se u svom poslovnom razvoju često susretale sa izazovima tema kao što su: „Žene lideri današnjice“ i „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“.

U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govorila je Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade, Natali Delić direktor Direkcije za strategiju i digital Telekoma Srbije. Na panelu „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govorila je Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.

-Za ženu je najvažnije da veruje u sebe i svoj rad i da se stalno usavršava i poslovno i duhovno razvija. Oduvek smo u poslu bile opreznije i pune kompromisa u odnosu na muškarce. Ovaj Samit slavi žene lidere i njihove uspehe, a za žene koje počinju u biznisu poruka je da budu malo hrabrije u onome što rade jer sasvim je sigurno da žene menjaju svet, samo nekad nismo toga svesne i potrebna nam je mala podrška – izjavila je Danijela Golić na drugom Samitu žena lidera.  

Više o Samitu žena lidera možete pogledati na sajtu: http://samitzenalidera.com/index.html .

foto:promo

You might be interested in