Србија једна од најтраженијих дестинација за туристе из Емирата

Становници Уједињених Арапских Емирата овог лета највероватније ће се одлучити да одмор  проведу у Источној Европи, а Србија и Босна и Херцеговина су у самом врху избора  дестинација, док су Турска, Грузија и Јерменија међу осталим фаворитима, извештава Гулфнеwс, најпосећенији портал вести у Уједињеним Арапским Емиратима.  
„Чињеница да је Србија водећа туристичка дестинација за госте из УАЕ је најјаснији доказ да је све што смо радили у протеклих годину дана – дало најбоље могуће резултате. Када смо отворили Канцеларију ПКС, неколико месеци пре пандемије коронавируса, кренули смо са мисијом да на најбољи начин представимо Србију и њене трговинске, туристичке и инвестиционе потенцијале – учествовали смо у обнови авиосаобраћаја, привредном повезивању, успостављању коридора између Србије и УАЕ. Очигледно да смо у тој мисији били успешни“, каже Марко Селаковић, руководилац Канцеларије ПКС у Дубаију.    
„Можемо бити поносни на репутацију Србије у Емиратима – наредни корак је да ту добру репутацију даље градимо и јачамо економске односе између Србије и УАЕ, али и региона Западног Балкана и заливских земаља“, указао је Селаковић, подсетивши да је Србија прошле године уврштена и на листу препоручених дестинација за грађане Дубаија, што такође доприноси повећању броја туриста из те земље, којима су Србија и суседне државе занимљиве дестинације, нарочито током лета. Предности популарних источноевропских дестинација, међу којима је и Србија, јесу једноставан процес добијања визе и доступност различитих опција летова, указују представници туристичких агенција у Абу Дабију. Србија је прва земља у Европи са којом су УАЕ успоставили путнички коридор, што значи да путници више не морају да иду у карантин по доласку.

You might be interested in