Ekonomski fakultet u Beogradu upisao je prvu generaciju studenata koji će učiti po programu prestižne Londonske škole ekonomije (LSE) i po završetku studija dobiti dve diplome: Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Londonu.

Prva generacija, koja broji 30 studenata koji uče po istom programu i imaju isti tretman kao i njihove kolege koje studiraju u Londonu, predstavljena je danas na Ekonomskom fakultetu.

Studenti imaju 14 dvosemestralnih ispita za tri godine, slušaju predavanja na engleskom jeziku, polažu ispite na engleskom jeziku, pismeno i to u jednom ispitnom roku i po okončanju studija dobijaju dve diplome. Oni imaju i pristup onlajn resursima Londonske škole ekonomije za pripremu ispita.

Ekonomski fakultet je obezbedio i stipendije za četvrtinu studenata prve generacije. Studente će stipendirati kompanije: Nordeus, KPMG, Nelt i NIS, rekao je dekan fakulteta Branislav Boričić.

„Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak zajedničkog studijskog programa Ekonomskog fakulteta i Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSE), najbolje rangirane visokoškolske ustanove za oblast ekonomije i finansija u Evropi. Ovaj studijski program je istovremeno sjajna šansa za studente iz Srbije da unaprede znanja i profesionalne veštine, i pozitivan iskorak za ceo Beogradski univerzitet, na planu dalje internacionalizacije. Ovo je i sjajan primer širenja obrazovne saradnje Velike Britanije i Srbije, u godini u kojoj obeležavamo 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa“, istakao je ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

Ekonomski fakultet je jedan od malobrojnih u Evropi koji je potpisao sporazum o saradnji sa Londonskom školom ekonomije, koji predviđa realizaciju međunarodnog programa osnovnih studija „Ekonomija i finansije“.

Related Post