Ekonomski stručnjaci na konferenciji Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Više od 180 profesora i ekonomskih stručnjaka  iz 16 zemalja učestvovaće na međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Ekonomska politika u funkciji inkluzivnog i održivog privrednog rasta zasnovanog na znanju“, koja se održava od 15. do 17. juna na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ekonomski fakultet biće domaćin velikim imenima iz ekonomske nauke,  među kojima su i prof. dr Majkl Koks iz Londonske škole ekonomije, prof. dr Branko Milanović, svetski priznati ekspert za pitanja globalne nejednakosti , bivši ministar finansija Poljske prof. dr Lasek Balcerovic sa Varšavske škole ekonomije, prof. dr Djakomo Korneo sa Free Univerziteta u Berlinu, stučnjaci Evropske centralne banke, Medjunarodnog monetarnog fonda

Glavne teme skupa biće održivi razvoj, globalizacija, ekonomska kretanja i tranzicija, transfer ekonomske moći sa Zapada na Istok, slabljenje uticaja SAD-a na globalna kretanja…  Stručnjaci će kroz 13 panela prezentovati 105 radova iz oblasti ekonomije, poslovnog upravljanja I statističko-kvantitativnih metoda.

Konferenciju će u četvrtak, 15. juna u 9 časova svečano otvoriti dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić, predsednik SANU, akademik Vladimir Kostić i ministar finansija dr Dušan Vujović.

Nakon toga će uslediti uvodna izlaganja pomenuta četiri renomirana profesora. Po završetku ovodnog dela, učesnici koji dolaze iz Nemačke, SAD, Velike Britanije, Belgije, Italije, Poljske, SAD, Turske, Grčke, Slovenije, Crne Gore,  Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja prezentovaće rezultate svojih istraživanja i biće u prilici da razmene iskustva i znanje na brojnim panelima.

You might be interested in