Više od 180 profesora i ekonomskih stručnjaka  iz 16 zemalja učestvuje na međunarodnoj konferenciji  na temu ekonomskih politika održivog razvoja i rasta, koju organizuje Ekonomski fakultet u Beogradu povodom 80 godina od osnivanja, rekao je dekan fakulteta Branislav Boričić na otvaranju skupa.

“Poslednje tri godine Vlada Srbije je pokazala da je ekonomska stabilnost moguća”, rekao je ministar finansija Srbije Dušan Vujović obraćajući se učesnicima konferencije na Ekonomskom fakultetu.

On je najavio nastavak reformi u zemlji, navodeći da je red na reforme u javnim preduzećima, državnom sektoru i javnoj upravi.

Ekonomski fakultet je domaćin velikim imenima iz ekonomske nauke, među kojima su i renomirani profesori – prof. dr Majkl Koks sa Londonske škole ekonomije, prof. dr Branko Milanović, sa njujorškog univerziteta, svetski priznati ekspert za pitanja globalne nejednakosti, koji je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, bivši ministar finansija Poljske prof. dr Lasek Balcerovic sa Varšavske škole ekonomije, prof. dr Đakomo Korneo sa Slodnodnog Univerziteta u Berlinu.

Na konferenciji, koja traje do 17. juna, učestvuju  i brojni stručnjaci međunarodnih finansijskih institucija, Evropske centralne banke i sl.

Glavne teme skupa su održivi ekonomski razvoj, globalizacija, ekonomska kretanja i tranzicija u post-kriznom periodu, te uticaj novog geostrateškog globalnog okruženja na ekonomije zemalja Evrope i Srbije.

Related Post