DDOR osiguranje uvelo mogućnost instant plaćanja uz pomoć QR koda

SlikaVest, Beograd, 29. Januar – Prateći inicijativu NBS i sprovodeći svoju strategiju digitalizacije poslovanja, kao prva osiguravajuća kuća na tržištu Srbije, DDOR je omogućio svojim klijentima najsavremeniji sistem instant plaćanja uz pomoć QR koda. Od sada će plaćanje premije osiguranja biti neuporedivo brže, jednostavnije i sigurnije jednostavnim skeniranjem QR koda pametnim telefonom. 

Podaci koji su sadržani u QR kodu na dokumentu sa instrukcijama za plaćanje premije osiguranja, dovoljni su da se u roku od svega par sekundi ispuni nalog za prenos sredstava, te u okviru aplikacija za mobilno bankarstvo poslovnih banaka i obavi transakcija bez gotovine ili platne kartice. 

Klijentima DDOR osiguranja, na ovaj način, pre svega je omogućeno brzo, jednostavno i plaćanje bez mogućnosti unosa pogrešnih podataka, te samim tim i sigurnije. Takođe, ne manje značajno, svi klijenti koji se opredele za korišćenje ovog sistema plaćanja imaće značajno niže troškove provizija za plaćanje kao i ne tako zanemarive uštede vremena. 

Za realizaciju plaćanja, dovoljno je da klijent usmeri kameru pametnog telefona, skenira QR kod na osnovu kojeg se u njegovoj aplikaciji za mobilno bankarstvo formira nalog za plaćanje. Pored aplikacije za mobilno bankarstvo, ovaj način plaćanja je omogućen i u platnim institucijama koje su uvele ovaj sistem plaćanja i imaju čitač QR koda.

U narednom periodu za očekivati je da banke i platne institucije koje neguju inovativan pristup u pružanju usluga instant plaćanja uvedu ovaj model u svoj portfolio.

Related Post