BOŽIĆNO MUZIČKO PUTOVANJE KROZ BUDIMPEŠTU UZ STJEPANA HAUSERA

Poznati hrvatski violončelista Stjepan Hauser, bivši član dua “2Cellos”, rešio je da obraduje kako stanovnike Budimpešte, tako i svoje onlajn pratioce, muzičkim božićnim iznenađenjem. Naime, zvuci njegovog magičnog čela odzvanjali su na trgu ispred ispred Bazilike Svetog Stefana.

Budimpešta, „kraljica Dunava”, oduvek je privlačila milione turista tokom novogodišnjih i božićnih praznika. No, ova 2020 godina promenila je najveće zimske radosti i u Budimpešti: nema više Božićnog marketa, kuvanog vina, kolača sa cimetom i velike gužve. Umesto toga, magiju Božića započeo je Stjepan Hauser izvođenjem klasika ispred najznačajnijeg zdanja u Budimpešti, Bazilike Svetog Stefana, podignute u čast kralja Stefana, prvog kralja Mađarske (oko 975–1038), čija je desna ruka smeštena u relikvijaru. Dok su stanovnici Budimpešte mogli uživati u božićnoj atmosferi, nama ostaje da, kao i gotovo cele godine, kulturu pratimo online  https://www.instagram.com/p/CITqiSJn5Bx/.


Ove zime, svoju božićnu i novogodišnju avanturu popularni violončelista upotpunio je i izvođenjem na već muzički čuvenoj terasi hotela Budapest Merriott, istoj onoj terasi na kojoj je Freddie Merrcurry peva  poznatu mađarsku pesmu „Tavaszi Szel“. Inače, Stjepan Hauser je još letos posetio Budimpeštu, kada je neke od spotova sa albuma „Klasik” snimao u prostoru Muzeja lepih umetnosti. https://www.youtube.com/watch?v=bA-tI7APvwY

Ma koliko mediji pisali o uzbudljivom ljubavnom životu poznaog violončeliste, povezivali ga sa brojnim popularnim i ne tako poznatim devojkama, ipak Budimpešta ostaje velika i stalna ljubav Stjepana Hausera. U kariranom sakou ispred Parlamenta, noćni video pleni i zove nas da sledeće godine obavezno obiđemo magičnu Budimpeštu u novogodišnjem ruhu.

https://www.instagram.com/p/CITqiSJn5Bx/
https://www.instagram.com/hausercello/

Related Post