Vredna donacija kompanije Avon za KBC „Dr Dragiša Mišović“

SlikaVest, Beograd, 15. januara – U okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, kompanija Avon uručila je danas donaciju u vrednosti od 4.489.000 dinara Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ u Beogradu za kupovinu najsavremenije opreme za biopsiju dojke.

„Ova donacija je rezultat nesebičnog zalaganja naših Avon Dama i njihove posvećenosti Akciji za borbu protiv raka dojke u protekloj godini. Ono što u ovom trenutku sa sigurnošću mogu da potvrdim jeste da ovo nije prva, a sigurno neće biti ni poslednja donacija naše kompanije u borbi protiv raka dojke. Nastavljamo dalje ka novom cilju čijim ćemo ostvarenjem biti korak bliže zdravijoj i bezbednijoj budućnosti svih žena u Srbiji“, istakla je pri uručenju donacije Elizabet Korobcenko, direktorka kompanije Avon za Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju i Makedoniju.

Donacijom kompanije Avon, ženama iz cele Srbije koje dolaze na lečenje u ovu ustanovu, biće omogućeno da dobiju najbolje uslove za pravilno, precizno i minimalno invazivno izvođenje biopsije – ključnog koraka u dijagnozi raka dojke, koji može da isključi potrebu za operacijom.

„Donacija opreme za kor-biopsije i vakuum-asistirane biopsije dojke značajno će unaprediti dijagnostiku oboljenja dojke u KBC “Dr Dragiša Mišović – Dedinje”, budući da je histopatoloska dijagnostika najpouzdanija, a time će se skratiti dijagnostički proces, napraviti bolja selekcija za eventualno lečenje i smanjiti broj bespotrebnih kontrolnih pregleda. Poseban znaćaj donacije jeste u tome što je trenutni broj ustanova u Beogradu u kojima se rade biopsije dojki nedovoljan, pa će ova donacija omogućiti znatno većem broju žena da urade kompletnu dijagnostiku sumnjivih promena u dojkama, istakao je dr Vladimir Urban, radiolog iz KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“.

Današnja donacija samo je jedna u nizu takvih akcija kompanije Avon zdravstvenim institucijama u Srbiji.

Related Post