Air France uveo “Ready to Fly”, uslugu provere zdravstvenih dokumenata pre putovanja

Avio-industrija se oporavlja i ponovo smo svedoci gužvi na aerodromima. Kako bi uklonili zabune uzrokovane različitom zdravstvenom dokumentacijom koju zahtevaju različite države, Air France je pokrenuo uslugu „Spremni za let“ . Navedeni servis  putnicima omogućava da pre dolaska na aerodrom budu sigurni da imaju svu neophodnu zdravstvenu dokumentaciju koju zahteva država u koju putuju, te da neće prolaziti uzastopne provere na aerodromu na dan putovanja.

Spremni za let uz Air France

Uz slogan “Ready to fly”, Air France ide korak dalje pružajući svojim kupcima sigurnost da znaju da imaju sve zdravstvene dokumente potrebne za putovanje pre nego što stignu na aerodrom.

Usluga je osmišljena tako da putnici  nekoliko dana pre leta dobiju imejl s pozivom da svoje zdravstvene dokumente prebace na online platformu Air France-a. Ti se dokumenti zatim proveravaju, a ako su potpuni i validni, putniku se šalje poruka da poseduje svu potrebnu dokumentaciju za let. Izdate bording karte tada se označavaju oznakom “Ready to fly”, što omogućava brže ukrcavanje na let i eliminiše potrebu za mnogim uzastopnim proverama.

Ako neki dokument nedostaje ili je nepotpun, putnici dobijaju poruku s pozivom da dostave dokumente koji nedostaju ili ih pokažu na aerodromu na dan putovanja. Ova besplatna usluga je uspešno testirana u junu, a od 17. jula se uvodi na svi veći broj letova.

Air France od početka pandemije COVID 19 čini sve da svojim putnicima olakša putovanje i omogući što jednostavniju proveru zdravstvenih dokumenata koje zahtevaju vlasti države u koju se putuje. Te se informacije ažuriraju u realnom vremenu na sajtu kompanije.

Related Post