Održan 10. jubilarni turnir FEFA Open, za budućnost dece u Srbiji

Beograd, 5. jun – Deseti humanitarni teniski turnir FEFA Open okupio je preko 50 teniskih rekreativaca koji su proteklog vikenda donirali preko 120.000 dinara za UNICEF-ove programe namenjene za zdravije i srećnije odrastanje svakog deteta u Srbiji.

Jubilarni turnir, koji  zajednički organizuju Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju  FEFA  i UNICEF na teniskim terenima Novak, okupio je  učesnike iz poslovnog sveta, sponzore, studente FEFA i Beograđane koji vole da rekreativno igraju tenis da „ukrste   rekete” u dobrotovorne svrhe.  Sva prikupljena sredstva biće preusmerena za programe UNICEF-a kojiomogućavaju optimalan razvoj svakog deteta u od najranijeg detinjstva, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje.

“Desetogodišnja saradnja FEFA fakulteta i UNICEF-a na organizaiji humanitarnog teniskog turnira je omogućila da nekoliko hiljada dece, roditelja i nastavnika budu uključeni u program ’Škola bez nasilja’, da se ojača rad vršnjačke mreže za podršku inkluzivnom obrazovanju i da se kultura solidarnosti kroz sportske aktivnosti promoviše iz generacije u generaciju studenata i prijatelja tenisa. Ove godine, sportski događaj koji je okupio ljubitelje tenisa i sponzore organizovan je zapodršku programa UNICEF-a  za unapredjenja obrazovanja za svako dete u Srbiji” – izjavila je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a.

“Studenti FEFA fakulteta prepoznaju misjiu  UNICEF-a i na ovaj način žele da doprinesu stvaranju bolje budućnosti za svakodete u Srbiji. Mi verujemo u jednaka prava i šanse za svu decu i mlade ljude. Zahvaljujemo svim sponzorima, poslovnim partenrima  i svim pojedinačnim donatorima koji su kroz ušeće na FEFA Open turniru doprineli da sutra živimo u boljem društvu “– izjavila je  Petra Kuzmanović, studentkinja FEFA fakulteta.

Nakon dva dana interesantnih teniskih mečeva, u nedelju uveče proglašeni su pobednici turnira Milica Jevremovic, u ženskoj konkureciji, Stefan Lazarević u muškoj konkurenciji, a UNICEF u korporativnom turniru.

Prikupljeno je 120.000 dinara

You might be interested in