Чадеж позвао компаније да се представе на највећој светској изложби у Дубаију


Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж позвао је данас компаније из Србије да узму учешће на светској изложби „EXPO 2020 – Dubai“ и представе своје пословање, производе и услуге. Изложба се одржава од октобра ове до краја марта следеће године у Дубаију под слоганом „Повезивање умова, стварање будућности“ (Connecting minds. Creating the future). 
Чадеж се након обиласка изградње националног павиљона Србије и састанка са Халидом Шарафом (Khalid Sharaf), директором бизнис програма „Експо Дубаи“ захвалио Влади Србије што је омогућила повољне услове боравка и бесплатан авио-превоз свим домаћим привредницима током трајања Светске изложбе у Дубаиjу. 
„Овде ће бити 190 земаља са својим павиљонима. Сваки бизнисмен из било ког краја света ће имати прилику да види баш ваш производ, баш вашу услугу“, поручио је Чадеж, и истакао: „Влада Србије је омогућила долазак привредника овде, без великих трошкова. То је велика ствар за наше компаније које данас, у овим кризним временима, и те како воде рачуна о свим трошковима. Хвала влади на томе“, изјавио је Чадеж. Председник Привредне коморе Србије похвалио је радове на изградњи Националног павиљона Србије, за које је истакао да су импресивни, и навео да ће захваљујући подршци Владе Србије производи и услуге компанија из наше земље бити представљени тржишту целог света. Чадеж је домаћинима у павиљону Србије предао Ускршње јаје – чуваркућу, и најавио да ће домаћи производи са ознаком квалитета „Чуваркућа“ бити представљени на светској изложби у Дубаију. „Производи са ознаком Чуваркуће биће доступни за цео свет на штанду Србије, да будемо заједно успешни, да покажемо Србију као земљу успеха и просперитета“, истакао је Чадеж и навео да ће се Србија представити целом свету као једна од економија са највећим потенцијалом за раст на европском континенту. Ана Илић, заменик комесара Србије за Експо Дубаи, захвалила се председнику ПКС на посети и истакла да ће се Србија представити на најбољи начин и да је пословни део наступа наше земље на светској изложби апсолутни приоритет.  „Све је у служби наших компанија како би се на најбољи начин представиле током шест месеци, од 1. октобра ове године до 31. марта 2022. године. Очекујемо скоро 20 милиона посетилаца и искористићемо простор који имамо на ЕXПО-у да се Србија представи на најбољи начин“, рекла је Илићева. 

You might be interested in