ДКЦ-Ликовни конкурс за децу основношколског узраста

Национална туристичка организација Црне Горе и Дечји културни центар Беград позивају децу и младе из градова и општина Републике Србије да путем ликовног конкурса својим радовима обоје овогодишње лето. Тема конкурса је „План за летовање”.

Идеја организације конкурса је подстицање младих да ликовним изразом дочарају природне лепоте, културу и традицију омиљене дестинације као и радост коју носи планирање летовања, било на мору или планини. Конкурс је прилика да охрабри али и награди најуспешније младе ликовне ствараоце основношколског узраста, као и саме школе које подржавају креативни развој младих.

Радови могу бити у форми цртежа, слике, илустрације, колажа, димензија до 50х70 цм, а све ликовне технике су дозвољене. Само такмичење је подељено у две категорије – млађи основци и старији основци. Сваки учесник може послати по један ликовни рад, а пристигле радове оцењиваће стручни жири. На полеђини радова потребно је написати име и презиме учесника конкурса, узраст, колико чланова броји ужа породица, e-mail и контакт телефон. Радови се могу доставити или послати поштом на адресу Дечјег културног центра Београд, Таковска 8, 11000 Београд са назнаком ,,План за летовање”.

Три најуспешнија учесника освојиће седмодневно летовање (са седам пуних пансиона) за себе и своју ужу породицу у хотелу Хотелске групе „Будванска ривијера” у Будви!

Конкурс је отворен од 6. до 20. маја 2021. године.

You might be interested in