Све информације о програму Моја прва плата од данас у Вајбер заједници

Привредна комора Србије (ПКС) покренула је Вајбер заједницу (Viber Community) „Моја прва плата” путем које ће бити доступне све релевантне информације о програму усмереном на подршку запошљавању младих и решавању проблема мањка кадрова у привреди. 
Сви заинтересовани, а пре свега послодавци и млади са завршеном средњом школом или факултетом, моћи ће да се уз помоћ Вајбер заједнице информишу о актуелностима у оквиру програма ,,Моја прва плата”, условима конкурса, пријави за програм обуке, и добију остале важне информације. Програм Владе Србије реализује Национална служба за запошљавање уз подршку ПКС, Министарства финансија, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларије за ИТ и е Управу. 
Све компаније у Србији почев од великих система до микро привредних субјеката и  предузетника могу да се, до 25. септембра, пријаве за програм „Моја прва плата”. Захваљујући овој иницијативи, послодавци могу брзо и сигурно доћи до дефицитарних занимања различитих образовних профила – инжењера, лекара, економиста, правника, техничара, возача, трговаца, угоститеља, занатлија… Програм послодавцима даје шансу да повећају обим пословања, да инвестирају у развој људских ресурса и уз мање трошкове подмладе свој колектив, унесу креативну и иновативну снагу и енергију у постојећи тим.У оквиру програма деветомесечног оспособљавања у компанијама држава је младима обезбедила месечну накнаду у износу од 20.000 динара за оне који конкуришу са стеченим средњим образовањем, односно 24.000 динара за младе са високим образовањем. Млади до 30 година без радног искуства моћи ће да конкуришу од 1. до 15. октобра.Вајбер заједници „Моја прва плата“ можете приступити ОВДЕ

Related Post