Позив привреди Србије да помогне становништву Украјине

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије позвао је наше компаније да се, у складу са својим могућностима, укључе у хуманитарну акцију прикупљања помоћи за становништво у Украјини.  
„Настојимо да допремо до што већег броја компанија како бисмо помогли људима којима је тренутно најтеже. Слике из Украјине никог не остављају равнодушним. Српска привреда је већ толико пута показала да има добро срце, да зна шта је хуманост, шта је потреба да се помогне у невољи“, истакао је Чадеж. 
Председник ПКС подсетио је да су се одмах након покретања хуманитарне акције, 30. марта, одазвале велике компаније међу којима су МК група, Нестле Адриатик С, Еликсир група, Јапан тобако интернешнл, а своје донације најавили су Кока кола и Бамби.„Позивам компаније да на сајту ПКС и у комуникацији са нашим запосленима затраже детаљније информације о хуманитарној акцији, како бисмо прикупили помоћ, у роби и новцу, у што већем обиму за оне којима је најпотребнија“, указао је Чадеж.На сајту ПКС је списак најнеопходнијих производа, према информацијама од људи са терена.Као хуманитарна помоћ из Србије, становништву у Украјини могу се донирати  производи: конзервисана храна (риба, месо, поврће); тостиран хлеб и хлеб продужене свежине; храна за бебе (кашице и млеко у праху); пелене за бебе и козметика за бебе; инстант нудле; протеинске плочице, житарице, сушено воће, орашасти плодови;  чоколадне табле и кекс; слани кондиторски производи; топли напици: чај, инстант кафа;  тестенина и цереалије; вода; средства за личну хигијену: тоалет папир, четкица за зубе, паста за зубе, сапун и шампон; лекови и медицинска средства. Донатори се пријављују путем мејлова и телефона Привредне коморе Србије: csr@pks.rs +381 66 8751 166  или Српског филантропског форума: jelena@filantropskiforum.com  +381 64 1993 114. Новчане донације  реализују се преко наменског рачуна Фонда Б92 у Raiffeisen банци: 265-1100310003520-62.Прималац: Фонд Б92; Адреса: Обилићев венац 2, 11000 Београд, Република Србија; МБ: 17539744; ПИБ: 103281849; Сврха уплате: Помоћ грађанима Украјине

You might be interested in