Чвршће везе привреде и спорта: Заједничка промоција најбољих брендова Србије

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Вања Удовичић, министар омладине и спорта, потписали су данас Споразум о сарадњи ПКС и ресорног министарства који предвиђа јачање заједничких активности спортских оргнаизација и пословне заједнице са циљем унапређења спортске привреде и промоције домаћих брендова у земљи и иностранству. Предвиђено је оснивање Савета за привреду и спорт у оквиру ПКС,  примена иновативних решења у спорту кроз развој Sport-tech индустрије, као и оснивање хаба за професионалне спортисте који су завршили  каријеру и њиховог укључивања у привредне активности.   
„Не постоји логичнија ствар него да привреда подржава спорт, да повезујемо спортске и привредне брендове и промовишемо њихов потенцијал. То је огромна индустрија, али је подједнако важна и некомерцијална подршка да помогнемо младим људима да постану врхунски спортисти”, рекао је Чадеж након потпсивања Споразума у ПКС. 
Важно је, по речима председника Коморе, да се Споразум испуни јасним и конкретним активностима, да привреда буде део тима спортских манифестација, да се заједничким радом подржи економски раст и укупан развој.Министар Удовичић објашњава да је потписивање Споразума формализација и наставак добре срадање привреде, ПКС и Министарства омладине и спорта. Указује на велике могућности, препознатљивост домаћег спорта и одличне резултате, као и да ће синергија са привредом допринети још бољим заједничким остварењима. Споразум је одличан механизам да се ефикасно повежу клубови и спортски савези са привредом, а национална такмичења да се представи наша туристичка понуда, додао је министар. Ова синергија на најбољи начин представиће привреду, ПКС, наше брендове, нашу земљу у најквалитетнијем смислу”, поручио је Удовичић.

You might be interested in