ПКС-Панел “Геополитика у дигитално доба”

Привредна комора Србије и компанија Ringier Axel Springer организују  панел “Геополитика у дигитално доба – може ли Србија да искористи шансу?”, на којем ће угледни домаћи и страни стручњаци размотрити стратешка питања која утичу на обликовање политике, бизниса и економије и одговарати на питања о важности дигитализације као дугорочне инвестиције за компаније и државу.

 Панел, који је подељен у две тематске целине: Геополитика у дигитално доба: лекције за државе и компаније и Дигитализација Србије – најбитније препреке на путу, модерира председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, а учествују председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, домаћи и страни експерти.  

Кључни говорник у првој тематској целини панела: Геополитика у дигитално доба биће Rawi Е. Аbdelal, угледни професор међународног бизниса на Harvard Business School. Њему ће се у дискусији на тему путање глобализације у 2020. години и кључних утицаја на геополитику, геополитичким трендовима у односну на пословно окружење, као и улогама интернационалних корпорација као актера у међународним односима, придружити и инвестициони партнер у компанији Rockaway Capital, Dušan Zabrodsky. 

 У другом делу Блиц панела под називом: Дигитализација Србије – најбитније препреке на путу, кључни говорник биће Taavi Kotka, реформатор и бивши директор информационих технологија Владе Естоније. О највећим изазовима у дигитализацији са којима се земље и организаије данас суочавају и препрекама на том путу, као и лекцијама наученим из успешних пројекта и томе да ли постоји универзални рецепт за дигитализацију, говориће и Владимир Лучић, кородинатор за интернет и мултимедије Телеком Србија групе. Менаџери компанија из Србије и региона, представници пословне заједнице, као и доносилаца одлука, на Блиц панелу који се одржава уз подршку Супернове, имаће прилику да чују и учествују у дебати о значају и утицају дигитализације на промене у понашању државног и приватног апарата. 

You might be interested in