Моја прва плата освојила прво место на такмичењу у Бриселу 

„Моја Прва Плата“ (МПП), пројекат Владе Србије и Привредне коморе Србије, освојио је прво место на такмичењу у Бриселу , као најбоља иницијатива у претходној години која у центар економије ставља људе, смањујући јаз између урбаног и руралног развоја, разлика у приходима и развоја тржишта рада.   
Награда из Брисела за пројекат Моја прва плата није само признање за Владу Србије и Привредну комору Србије као покретаче ове идеје, већ пре свега за више од 17.000 младих људи и десет хиљада компанија из Србије који су учествовали у овом пројекту. Спој младости, идеја, перспективе и предузетништва суштина су овог пројекта који с поносом настављамо, каже Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.  
Награда је додељена у категорији “Проспертитет”, а избор је одредио жири од 23 стручњака широм света и преко 8.300 гласова публике. На конференцији у организацији Emerging Europe проглашени су најбољи пројекти из региона који обухвата 23 земље Централне, Источне, Југо-источне Европе и Кавказа.
Кроз два циклуса програма МПП преко 17.000 младих добило је прилику да стекне прво радно искуство, а више од 10.000 послодаваца да дође до недостајућих кадрова. Поред потврде послодаваца и младих да је овај програм одговорио на њихове потребе, овиме смо добили и међународно признање за чију реализацију су се на конференцији заинтересовале друге земље са намером да спроведу сличан програм.  “Задовољство је било радити на овоме пројекту који не би био могућ без подршке која је постојала на свим нивоима. Надам се да ћемо наставити са успешном реализацијом и наредне године“, рекао је Вукашин  Гроздић, саветник у Влади Србије. 

You might be interested in