Компаније донирале новац за набавку респиратора

На позив Привредне коморе Србије  и  лични позив председника Марка Чадежа компаније Kappa Star, Nelt, MK group, Моји брендови, Алко група и Милшпед обезбедиле су новац за набавку по десет респиратора,  док је Еликсир Прахово само у овој акцији донирала 30 милиона динара. 

Уз то Матијевић група донирала је  100.000 евра за куповину неопходне медицинске опреме. Списак привредника који се укључују у акцију набавке респиратора и потребне опреме за здравство  све је дужи, јер пријаве стижу из сата у сат. 

„ПКС позива и друге чланице да се, у складу са својим могућностима, укључе у акцију набавке респиратора и друге медицинске опреме и сада када је најпотребније покажу солидарност према заједници у којој послују, како би се сви заједно лакше изборили са здравственом кризом изазваном пандемијом корона вируса. Сваки респиратор више у нашим болницама велики је допринос да сачувамо што више живота оболелих грађана“, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Куповина респиратора и медицинске опреме  за болнице, каже, велика је помоћ и огромна подршка и лекарима и медицинским сестрама који се максималном пожртвованошћу боре за своје пацијенте.

Председник ПКС  је изразио  велику захвалност и свим компанијама  које су учествовале у акцији Привредне коморе Србије и Града Београда за обезбеђивање пакета за  пензионере , као и свим привредницима  који су уплаћивали новац преко рачуна за друге потребе и позвао привреду да и на овај  начин настави да исказује своју солидарност  на делу.

За све додатне информације заинтересованим привредницима који желе и могу да помогну контакт је Јелена Јовановић, саветник председника Привредне коморе Србије, E mail: jelena.jovanovic@pks.rs, тел. 063 8485 096

You might be interested in