Za manje od 24 sata fanovi Đokovića sakupili 15.000 evra za decu Srbije

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pozvao je svoje fanove širom sveta da se pridruže rođendanskoj akciji i doniraju novac deci iz Srbije.

Više od 330 njegovih pratilaca iz inostranstva pridružilo se akciji i za manje od 24 sata prikupili su približno 15.000 evra koji će biti uloženi u programe ranog razvoja Fondacije Novak Đoković, odnosno adaptaciju prostora u kojima će deca pohađati predškolske programe.

„Hvala svima koji su se priključili i donirali novac za programe ranog razvoja koje sprovodimo u Srbiji. Svake godine nas je sve više, a to jeste naš cilj i zato se zahvaljujem svim fanovima, a bilo ih je iznad tristotine koji su se odazvali pozivu. Zajedno možemo mnogo da uradimo! Trudim se da izbegavam ovakve pozive, ali ljudi se javljaju neprestano i pitaju kako mogu da pomognu. Ovo je bila prilika da ta vrata otvorimo za sve. Sledeća kampanja biće za Jelenin rođendan, jer je naš najveći poklon da pomognemo drugima. To nas spaja sa svima koji se priključuju ovakvim humanitarnim kampanjama“, rekao je Novak Đokovic.

„Puno mi je srce kada pažnju sa sebe i svoje porodice preusmerimo na najmlađe kojima su ta pažnja i ljubav najneophodniji da bi postali šampioni života“, dodao je.

On je juče istakao da je izuzetno srećan što je u životu okružen ljudima koje voli i što ima privilegiju da se bavi divnim sportom.

„Znam vrlo dobro i kako je odrastati u teškim i neizvesnim vremenima i kako sasvim malo može da znači baš mnogo! I zato sam odlučio da ovaj rođendan posvetim nečemu do čega mi je jako stalo: deci za koju radi Fondacija Novak Đoković. Osnovali smo Fondaciju 2007. godine i od tada naš tim predano radi da deci u Srbiji pomogne da rastu u kvalitetnoj, kreativnoj i stimulativnoj sredini, učeći da poštuju druge i brinu o svetu oko sebe“, napisao je Novak na Facebook-u.

You might be interested in