U Lorca Design House prikupljena sredstva za čišćenje beogradskih parkova

Svake godine planeta Zemlja ostane bez 15 milijardi stabalaAntartik će 2040. ostati potpuno bez ledaDo 2050. godine oko 250 miliona ljudi širom sveta moraće da promeni mesto življenja zbog klimatskih promena. Poplave priobalnih područja utrostručiće se u narednih 25 godina.  92 odsto naučnika koji se bave ovom tematikom smatraju da su klimatske promene  u najvećoj meri izazvane ponašanjem i navikama ljudi.

Ovo su podaci na koje ne možemo da ostanemo samo nemi posmatrači. Zajednica se sve više osvešćuje, ali da bismo napravili značajne promene potrebno je da svako kao pojedinac preuzme na sebe taj deo odgovornosti i čuva Zemlju na sebi svojstven način.

Upravo sa ovom idejom, na Svetski dan planete Zemlje, u Lorca Design House konceptu, na Kosančićevom vencu, održano je donatorsko veče za sve „zaštitnike Zemlje“. Povod okupljanja je prikupljanje sredstava za čišćenje zapuštenih beogradskih parkova. Druženje je organizovano u restoranu Mandala koji nudi vegansko-vegetarijanska jela pripremljena od organskih namirnica sa Lavandika farme, prozvedenih u harmoniji sa prirodom i u skladu sa temom okupljanja.

Elena Karić KaramanInicijator ove akcije, osnivač udruženja „Drvo Života“ i vlasnik Lorca Design House koncepta, Elena Karaman Karić ističe važnost osvešćivanja i podsticanja javnosti da se pokrene i zajednički pomogne stvaranje lepše i zdravije okoline za življenje.

Naše udruženje Drvo Života je osnovano pre pet godina sa ciljem da podigne svest javnosti o važnosti očuvanja životne sredine, zdrave ishrane, organske agrikulture i to ne samo zarad benefita čoveka, već i celokupnog eko sistema. Podsticanjem duhovnosti i holističkog principa života, kao i našim receptima zdravih obroka promenili smo i upotpunili živote mnogih. Značajno mesto u našoj misiji zauzima borba protiv genetski modifikovanih organizama i sprečavanje promene zakona koji je nepovoljan po iste u Srbiji. Malim gotovo bezimenim činovima ljubavi i dobrote pravimo velike kolektivne promene. Danas sa ponosom možemo reći da smo našu misiju osnivanja ispunili pokrenuvši talase promena i nastavićemo u tom duhu“, istakla je Elena.

Svetski dan planete Zemlje ustanovljen je davne 1970. godine, a zvanično se od 1992. godine obeležava širom sveta, kada je na Konferenciji Ujedinjenih nacija o životnoj sredini u Rio de Žaneiru ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.

You might be interested in