Treće izdanje Festivala muzike i zvuka na filmu “Makedonska 21”

Na krovu zgrade u Makedonskoj 21 već treću godinu zaredom dešava se festival koji svoje ime duguje lokaciji na kojoj se održava. 

Na ovoj adresi su se posle Drugog svetskog rata nalazile prostorije Radio Beograda i njegov čuveni studio 10 u kom su nastajale kultne radio drame tog vremena. Oslanjajući se na ovu bogatu tradiciju, stanari zgrade odlučili su da daju i sopstveni doprinos pokrenuvši festival posvećen umetnosti muzike i dizajna zvuka. Njihova gostoljubivost je ono što upotpunjuje celokupan ugođaj posetilaca i čini ovaj festival posebnim. Program festivala sastoji se od međunarodne selekcije kratkih i dugometražnih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, kao i narativnih muzičkih spotova, koji se, pored nagrada u specijalnim kategorijama, nadmeću i za nagradu komšiluka za najbolji film festivala. 

Festival se održava 15. i 16. septembra, u organizaciji producentske kuce “Talas film” i uz podrsku Muzicke kuce “Metropolis” i “Impact Hub”-a, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

You might be interested in