Stefanović: Uhapšene 53 osobe i podneto 25 prijava za zloupotrebe u državnim službama

SlikaVest: Beograd, 1. marta – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u još jednoj akciji usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

„Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Srbije, autnomne prokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima naneli štetu višu od 10 miliona evra“, istakao je ministar policije.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih-komunalnih preduzeća.

„Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od kričnog gonjenja“, poručio je Stefanović.

Related Post