Speed 2.0 – бесплатни консултантски програм за микро, мала и средња предузећа

Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије позива микро, мала и средња предузећа да се пријаве за бесплатни консултантски програм Speed 2.0 који је намењен ублажавању последица изазваних пандемијом Covid-19.   
Привредна друштва која буду селектована за учешће у програму имаће јединствену  прилику да искористе експертизу искусног консултанта који ће онлине анализирати њихове начине пословања и предложити унапређења. Такође, предузећа ће током једнодневних консултација добити могућност да пронађу решење за проблеме створене пандемијом или проблеме који су постојали од раније, а које је актуелна ситуација погоршала, кроз кораке у домену дигиталне траснформације.  
Сва микро, мала и средња предузећа која запошљавају између 5 и 249 запослених и редовно измирују обавезе према држави, могу да се пријаве за програм Speed 2.0 на сајту Центра за дигиталну трансформацију: https://cdt.org.rs/home Дигитална трансформација не подразумева превасходно куповину хардвера и софтвера, тиме и нове трошкове за фирме, већ, пре свега, представља промену ради унапређења комуникације са добављачима или купцима, маркетинга, као и пословних процеса и модела. Консултанти ЦДТ-а су већ радили са близу стотину микро, малих и средњих предузећа у Србији у оквиру сличног програма Speed 1.0, током првог таласа пандемије, помажући фирмама да ублаже директне последице пандемије Covid. Иначе, сва предузећа која аплицирају за програм најпре ће имати могућност да попуне два упитника – тест дигиталног имунитета и дигиталне конкурентности. Кроз ту самоевалуацију, добиће увид у то колико су спремна за изазове пословања у окружењу, измењеном због пандемије цовид 19, а такође и колика је њихова конкурентност у ери пословања, обележеној дигиталном трансформацијом. Програм Speed 2.0 је, иначе, развијен уз свесрдну подршку Привредне коморе Србије и Немачке развојне сарадње коју спроводи ГИЗ.  Искуства компанија и консултаната који су учествовали у сличном програму Speed 1.0 могу се видети на: https://twitter.com/cdtsrbija?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor