Šef Misije MMF-a Džejms Ruf pohvalio prošlogodišnje rezultate Vlade

SlikaVest: Beograd, 27. februara – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejmsom Rufom koji je pohvalio izuzetne rezultate Vlade Srbije koje je prošle godine postigla u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne politike.

Premijer Vučić je zahvalio šefu Misije i MMF-u na podršci i posvećenosti sprovođenju reformi u Srbiji, dok je Ruf najavio da će MMF pružiti ekspertsku podršku Savetu Vlade Srbije za rast bruto društvenog proizvoda, navodi se u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da bi cilj Srbije trebalo da bude godišnji rast bruto društvenog proizvoda između 4 i 5 procenata na godišnjem nivou, te su posebne teme sastanka, koje je pokrenuo premijer Vučić, bile mere za rast BDP u Srbiji u narednom periodu.

Pored navedenog, teme su bile i reforma poreske politike i unapređenje zakonodavnosti u smislu smanjenja opterećenja na zarade, reforma obrazovanja, reforma stečajnog zakonodavstva, kao i tekuće stanje u postupku restruturiranja državnih preduzeća RTB Bor, Petrohemija, Azotara, MSK, gde je konstatovan napredak u poslovanj pomenutih kompanija.

Related Post